Ik zat er middenin!

Ik zat er midden in!

"Ik had het gevoel alsof ik echt in het verhaal was, ik zag zoveel moois!".

Dit is één van de reacties die ik kreeg op een verhaal dat ik vertelde. Een verhaal waarbij de kinderen gebruik kunnen maken van hun fantasie, voor een moment van rust. Ik heb het verhaal zelf geschreven en wil graag weten wat de kinderen vinden van dit verhaal, de reacties zijn geweldig!

Toetsen en presteren

Toetsen en presteren dat is ook voor onze kinderen de dagelijkse realiteit. Dit kost je kind zoveel energie en stress. Het is jammer dat maar weinig kinderen leren hoe ze kunnen omgaan met die stress en hoe ze rust kunnen vinden bij zichzelf.

Het resultaat is dat kinderen faalangst krijgen, somber zijn of gewoonweg onrustig. Ze denken dat ze minder zijn dan hun vriendjes als ze niet minimaal een havo advies krijgen.

Hoe kan ik mijn kinderen rust bieden?

Ik vind het als ouder niet altijd makkelijk om rust te geven als ik de rust zelf niet helemaal heb. Ik was op zoek naar een handvat om mijn kinderen rust te kunnen bieden. Maar ik wilde tegelijk ook dat ze leerde dat ze goed zijn zoals ze zijn, en dat ze meer vertrouwen zouden krijgen in zichzelf. Ik ging ontspanningsverhalen verzinnen en vertelde die voor ze gingen slapen, ik merkte dat mijn kinderen veel rustiger werden. Maar ja als ik dan een verhaal had verzonnen en mijn dochter vroeg twee dagen later; “Vertel mij het verhaal van de beer nog eens”, dan was ik het gedeeltelijk kwijt. Ik probeerde het verhaal opnieuw te vertellen maar mijn dochter brak regelmatig in. “Nee, mam de beer ging lekker liggen” Oh ja, zo zat dat. Toen ontstond mijn wens om een boek te maken. Ik verzon meer verhalen en merkte dat mijn kinderen er ieder op hun eigen manier mee om gingen.

Ieder kind reageert anders

Mijn dochter is een gigantische fan. Het liefst hoort zij drie keer op een dag een nieuw verhaal. Als ze opstaat om lekker wakker te worden. Als ze uit school komt omdat ze dan vaak overprikkeld is, en ´s avonds voor het slapen gaan. Bij haar merk ik dat ze veel beter slaapt. De enkele keer dat ik geen tijd neem om haar een verhaal te vertellen omdat ik zelf te moe ben, of ik het te laat vind heb ik spijt. Mijn dochter komt dan nog een paar keer naar beneden of ik hoor haar naar de wc gaan en scharrelen. Ook als ze uit school komt gaat ze er echt voor liggen, vaak slaapt ze dan ook nog twintig minuten. Het zorgt er bij haar voor dat ze veel minder overprikkeld is.

Mijn zoon daarentegen verzint het niet om ´s morgens een verhaal te vragen. Nee hoor, hij is veel te druk met andere dingen. ´S middags moet er gespeeld worden. Maar ´s avonds dan vind ook hij het heerlijk om te gaan slapen met een ontspanningsverhaal.

Nu ben ik heel benieuwd waar een ontspanningsverhaal voor jou als ouder aan zou moeten voldoen.. Wil je dat laten weten door je reactie op te schrijven hieronder in het reactieveld?

Ik ben je altijd dankbaar voor de tijd die je hebt genomen om mijn blog te lezen en voor je reactie op mijn blog. Deze reactie is heel waardevol voor mij, voor jou en ook voor de andere lezers op mijn blog.

Ik help je om het beste uit je kind te halen!

Ik bied je het GRATIS e-book aan: 7 tips om het beste uit je kind(eren) te halen inclusief 3 ontspanningsverhalen.

Door deze zeven eenvoudige en krachtige tips zal je al een geweldig verschil opmerken in de energie bij jezelf en jouw kinderen. Door de drie ontspanningsverhalen heb je een krachtige tool in handen om rust te brengen bij jouw kinderen.

Met dit e-book ontdek je:

- De zeven tips voor een gegarandeerd betere sfeer

- Hoe je een negatieve energie kan keren naar een positieve energie

- Hoe je zorgt dat jij en jouw kinderen een gezamenlijk doel hebben

- Hoe jij met gemak en heel veel plezier je kind(eren) tot rust kan brengen

- Hoe jij je kinderen uitdaagt hun fantasie te gebruiken

Download nu DIRECT het gratis e-book ”7 tips om het beste uit je kind te halen” nu inclusief drie ontspanningsverhalen. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt het boek in je mail.

Ik wens je een zonnige dag

Inez

Your content here...

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
  • Simone schreef:

    Beste Inez, wat een mooi initiatief! Ik wens jou en Maaike veel lefkracht! Veel geluk met jullie nieuwe avontuur! 💪

  • >