Over Maaike

Ik weet dat je als ouder of leerkracht barst van de passie en ambitie en dat jij dolgraag jouw kinderen op een positieve en evenwichtige manier wilt begeleiden naar de volwassenheid. Jij wilt waardevol zijn voor jouw kinderen en ze levenslessen mee geven. Je wilt af van het alleen maar “moeten” om je kind(eren) echt de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen.

​Mijn naam is Maaike Frankena ik geloof dat ieder kind, ongeacht zijn achtergrond, het beste groeit als ze gezien worden. Om met aandacht en liefde begeleid te worden naar een sociaal en zelfstandige volwassene. Ik wil je helpen om het beste uit jezelf en je kind(eren) te halen.

​Ik heb vijftien jaar ervaring als kinder-tiener en jongeren werker. Ik merkte dat het best moeilijk is om groter te worden. Jongeren lopen er tegenaan dat zij hun omgeving niet snappen of de omgeving hen niet…. een kwestie van perspectief dus.

​Goede cijfers halen, een hoge opleiding volgen, luisteren en vooral rustig zijn. Is dit echt wat we onze kinderen mee willen geven? Of willen we dat ze rust kunnen creëren voor zichzelf? Leren we ze te bedenken wat ze goed kunnen en waar ze gelukkig van worden?

Lefkracht Maaike Frankena

​Ik wil kinderen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, waar word ik blij van? Dat zijn de vragen die mij inspireren en waar ik samen met de kinderen/ jongeren mee aan de slag ga.

​Maar kinderen en jongeren zijn in grote mate afhankelijk van hun omgeving, school en thuis. Dat is de reden voor mij om niet alleen kindertrainingen te geven maar ook klassen- en gezinstrainingen. Hierin laat ik je onder andere zien hoe belangrijk communicatiestijlen zijn in de interactie met je kind of leerling. Een eye-opener voor velen is mijn ervaring!

Ik heb zelf 3 jaar lang (Montessorionderwijs!) in een klas gezeten met een leerkracht die de sfeer, de veiligheid en het leer- en leefklimaat niet kon handhaven. In die tijd heb ik alle rollen geprobeerd om daarmee te dealen. Van rustig meedoen tot rellen. En zo erg als bij mij zal het bij jou niet zijn. Maar toen ik als tienerwerker samen met scholen projecten ging doen kwam ik erachter dat ik als agoog meer weet over groepswerking, druk en straatgedrag. Ik ben daar lesmateriaal op gaan ontwikkelen.

MIJN doel is dat jij met meer vertrouwen voor de klas staat en dat jouw klas leert zichzelf te herpakken na een ruzie(tje) of na héél hard werken. Ik geef je tools en tips om de energie in je klas te handelen, ik geef jouw leerlingen tips en tools om met hun eigen humeur van heel actief tot heel passief, geen zin, ik -vind -het -moeilijk -dus- ik- ga- nu- klieren om te gaan. En geloof me, het werkt!​

Als de energie in jouw klas of gezin goed is dan kom je beter toe aan lesgeven en samenleven.

Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt maken. Vul hiervoor het contactformulier in op de pagina contact

Zelfvertrouwen Lefkracht
>