• You are here:
  • Home »

Onderlinge massage in de klas, online !

KINDEREN MASSEREN ELKAAR IN DE KLAS

Waarom massage in de klas?

Omdat jouw leerlingen niet alleen met hun hoofd, maar ook met hun lijf leren.
En soms.. soms zit het hoofd vol en dan begint het gewiebel, gesnauw en… vul maar in.. iets met ruzies en vervelende sfeer. Hard werken voor jou, je kan het ook op een andere manier aanpakken!

In deze lessen leren jouw leerlingen over hun eigen en andermans grenzen, en hoe je daarmee omgaat. Hoe raak je iemand aan? Hoe wil je zelf eigenlijk aangeraakt worden?
Hoe je je voelt verschilt van moment tot moment, en dat gaan ze ervaren bij deze lessen.
Op school zijn is veel met je hoofd leren, dat geeft spanning. Door de onderlinge massage daalt die spanning en zorgt zo voor meer rust.
Ervaring leert dat zowel "drukke", "stoere" en "rustige" "stille" kinderen deze training leuk vinden en er veel van leren.

Wat leert een leerling nog meer behalve masseren?

De onderlinge verhoudingen in jouw klas komen aan het licht met deze activiteit. Welk kind, ook al lijkt hij/zij de sterkste, valt eigenlijk buiten de groep? Welk kind is te stil en heeft ook moeite met het vinden van een maatje?

Deze zaken horen erbij en worden tijdens en na de lessen opgepakt door jouw en de trainer. In een veilige sfeer! Voor beide partijen zijn dit kwetsbare momenten.
Tijdens de lessen verandert de sfeer in de klas. De kinderen die even niet mee kunnen of willen doen blijven daarom in de les.

Sluit de les af met "Blij met L.E.F." kaart. Coachingskaartjes met de nadruk op positief denken.

In de training zitten (leuke) concentratie-oefeningen, krijgen jullie allemaal diverse energizers om de energie weer richting focus of juist omhoog te krijgen en ontspanningsverhalen uit ons boek "Verhalen met L.E.F." mét kleurplaat!

Praktische informatie:

De massages worden over de kleren heen gegeven.
Je merkt effect als je tussen de trainingen door oefent met je klas. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Kinderen masseren elkaar in de klas is geschikt voor kinderen van groep 4 t/m 8.
De online lessen zijn aangepast aan de klas waar de training gegeven wordt.


MEER INFORMATIE ?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

>