zelfvertrouwen lefkracht

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan

Zelf ben ik al een tijd bezig met een paar dingen waarvan ik dacht dat ik ze NOOIT zou doen c.q. kunnen en ik doe ze toch.

Waarom?

Eentje was uit Corona geboren, door de plotselinge stilstand van de samenleving moest ik origineler worden in de vormen van beweging. Ik beweeg al veel, en ging daar vrolijk mee door in de vorm van wandelen. Maar… het was niet meer genoeg. En NOG MEER gaan lopen, daar had ik dan, ook tijdens Corona, geen tijd voor.

Toen zag ik een collega zzp-er elke ochtend een 3 kwartier workout geven, facebook live. En zij is een fysio…. en zelf topsporter geweest… dus HOP! Ik elke ochtend om kwart over 7 naast mijn mandje en om half 8 op de mat!

En nog steeds, en nu ook haar membership gekocht. Had ik gedacht dat ik dat zou doen? Nee. "Dat is stom" "Dat hoef ik niet" "Dat hou ik toch niet vol" Daar heb ik geen geld voor"
Verzin het, ik dacht het....

Waarom doe ik het toch? Omdat ik opgehouden ben erover na te denken en het gewoon ben gaan doen! Het pakte het mij en ben ik door gegaan. Zo simpel kan het soms zijn.
En zolang ik daarin blijf zitten… gaat het goed!
Ga ik nadenken wat anderen ervan zouden vinden dan ga ik het half -zoals-ik-het-zelf-zou-doen doen

En ik ben nog iets anders gaan doen.

Koud douchen, en dan niet even koud na het warm, dat deed ik al vaak. Nee, helemaal koud.

En dat was echt een doorbraak, want ik was er echt van overtuigd dat ik dat nooit zou kunnen of doen. Elke keer als ik mij koud afdouchte kwam er een punt van NEE, NIET DOEN! T was wel lekker, je gaat er lekker van tintelen, maar t was ook NIET LEKKER. Hoe omschrijf je dat, halve paniek.
EN daarvan dacht ik, daar moet ik eens doorheen breken.

En ook dit ben ik gewoon gaan doen. Nou ja, gewoon, ik ben eens opgehouden met wat ik altijd al deed. Adem vastzetten en alvast denken dat het hééél erg koud is.
Dus doorademen, en aan leuke dingen gedacht. Bijvoorbeeld hoe lekker een koude douche is als je uit de sauna komt.

Ik heb er nu mijn modus in, en ik voel absoluut geen weerstand meer. Sterker nog, in het begin douchte ik 2 keer per week warm, nu moet ik er wel eens aan denken.

Maar mijn lijf regeert niet meer met die halve paniek, tuurlijk is het koud en ga ik daar niet 5 minuten non stop onder staan, ik zet de kraan uit bij het inzepen. Zo'n held ben ik dan ook nog wel! Maar, het is oké en daarna voel ik me echt TOP!

Waarom vertel ik dit?

Ik ben 57 kinderen en minimaal 2 volwassenen, oftewel 2 groepen 8, aan het leren dat je meer kan dan je denkt. En dat is ook zo! Elke training zie ik het weer, het ongeloof, de blijdschap, de TROTS en het gegroeide zelfvertrouwen!
Het afrekenen met gedachten die je tegenhouden : "Ik kan HET niet!"!!!
Of: gedachten die jij hebt over wat JIJ denkt dat ANDEREN denken. 

Bij het koud douchen heb ik voor mijzelf de spagaat opgelost. Tussen een idee hebben dat je iets kan! Maar ik vind het ENG!
Ik bedacht me hoe ik er zelf instapte, elke keer weer, en dat ik eens iets anders moest proberen!

Ik vind het belangrijk om mijzelf soms uit te dagen iets te doen waarvan ik denk dat ik het niet kan. Ik leer kinderen dat, dus wie zou ik zijn om kinderen te overtuigen dat ze meer kunnen dan ze denken als ik zelf maar blijf doen wat ik al kan?
Als kind geloofde ik zo iemand zelf niet hoor, ik was en ben daar bijzonder kritisch in.

En dan zie ik die quote "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan" voorbij komen. Niet van PiPpi trouwens, maar dat is een ander verhaal.
En bedenk ik me dat ik zo'n kind was, hoezo kan ik dat niet? Hopelijk heb je dat gevoel zelf ook gehad.
En ik ben nog steeds zo'n mens, ik geef niet gauw op en zal het altijd blijven proberen. En dat geef ik graag aan kinderen, tieners en pubers mee. Doe wat je kan, en dat is meer dan dat je denkt!
Lessen die je nooit meer vergeet!

lefkracht poberen

Wil jij jouw kind ook een positieve steun in de rug geven naar de brugklas?

Ik ga deze zomer de Breakthrough for Teens gedeeltelijk online en offline geven.

Corona heeft mij geleerd dat ik sommige dingen op kan nemen. De dag met een groep samen is superbelangrijk voor de tieners om te ERVAREN dat je meer kan dan je denkt. Door werkvormen, door opdrachten uit te voeren, en als laatste.. door met de blote hand een plank door te slaan.

Op donderdag 9 juli om 19.00 uur geef ik een gratis webinar waarin ik al 3 van de 7 stappen naar een DÓÓrbraak uitleg en je alles vertel over de Breakthrough for Teens.

Interesse?

Meld je aan via:

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
>