Help het is weer ochtend!!

Help! Het is weer ochtend!!!!

Druk, druk, druk

Aankleden, ontbijten, lunch maken, medicijnen nemen, tassen inpakken, briefje voor de juf niet vergeten, tanden poetsen, fietsen buiten zetten, jassen aan…… en dit maal drie. En dan tussendoor nog honderden vragen beantwoorden.

Het is negen uur ik ruim de ontbijtspullen op zodat ik aan mijn werk kan beginnen en voel me alsof ik er al een dag op heb zitten.

Als eerste op het schoolplein

Ik heb een tijd naar methoden gezocht om dit ochtendritueel te structureren, maar kwam er niet goed uit. En nu heb ik het ontdekt, ik ben nu regelmatig voordat de school open is op het schoolplein. Ik krijg veel minder vragen ʹs morgens en voel me veel meer ontspannen.

De oplossing: laat je kind zelf plannen

Ik heb een vel A-3 papier gepakt. De naam van het kind staat op het vel. Links staat een kolom met "te doen" en rechts staat een kolom met "gedaan". Onder de linker kolom heb ik allemaal vrolijk gekleurde memoʹs hangen, op elke memo staat een opdracht:

Aankleden, tanden poetsen, koekje inpakken, drinken inpakken, lunch maken, ontbijten enz

Eigen regie

ochtendplanning voor je kind

Mijn kinderen hebben nu zelf de regie. ʹS morgens zetten ze de deur van de trapkast open, aan de binnenkant hangt hun overzicht. Ze zetten de klok op tafel zodat ze direct kunnen zien hoeveel tijd ze nog hebben en ze lopen alle memoʹs af. Met veel plezier verhangen ze de memoʹs naar gedaan als ze dat onderdeel afgerond hebben.

Sterker nog mijn kinderen zijn fan. Ze zijn doorgegaan onder de A-3 met memoʹs plakken, want, zo is hun redenatie, als ze uit school komen moeten er ook nog dingen gebeuren. Mijn kinderen hebben zelf verzonnen dat ze hun limonade ʹs avonds al in hun flesjes kunnen doen die ze dan in de koelkast zetten, dat scheelt hunʹ s morgens weer tijd!!!!

Gesmeerd systeem

Geweldig! Zo kan het zijn dat het ochtendritueel veranderd van stressmoment in een moment waarin de kinderen trots de dag in gaan en een moeder die om negen uur alleen nog maar haar eigen bordje in de keuken hoeft te zetten omdat elk kind in zijn ochtendritueel ook al een gedeelte van de tafel heeft afgeruimd.

Rustige ochtend en avond​

​Gebruik deze tip voor meer rust in de ochtend. Neem voor het slapen gaan 5 minuten de tijd om een gratis ontspanningsverhaal voor te lezen aan je kind en je zal zien dat jullie dag er veel rustiger uit ziet!

Nu ben ik heel benieuwd wat er in jouw huishouden gesmeerd loopt en waarom. Wil je dit laten weten door je reactie op te schrijven onderaan deze pagina in het reactieveld. Dan maak jij kans dat ik jouw onderwerp in mijn blog bespreek.

Ik help je om het beste uit je kind te halen!

Ik bied je het GRATIS e-book aan: 7 tips om het beste uit je kind(eren) te halen inclusief 3 ontspanningsverhalen.

Door deze zeven eenvoudige en krachtige tips zal je al een geweldig verschil opmerken in de energie bij jezelf en jouw kinderen. Door de drie ontspanningsverhalen heb je een krachtige tool in handen om rust te brengen bij jouw kinderen.

Met dit e-book ontdek je:

- De zeven tips voor een gegarandeerd betere sfeer

- Hoe je een negatieve energie kan keren naar positieve energie

- Hoe je zorgt dat jij en jouw kinderen een gezamenlijk doel hebben

- Hoe jij met gemak en heel veel plezier je kind(eren) tot rust kan brengen

- Hoe jij je kinderen uitdaagt hun fantasie te gebruiken

Download nu DIRECT het gratis e-book "7 Tips om het beste uit je kind te halen" nu inclusief drie ontspanningsverhalen. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt het boek in je mail.​

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
>