Geld brengt gezinsgeluk

Geldstress

Herken jij dat dat je elke maand net(niet) uit komt?

Verdwijnen jouw extraatjes ook in het grote huishoudgat?

Gezinnen en geld

In een gezin moet veel ook wat betreft geld. Sporten, de kapper, de glazenwasser, cadeautjes allemaal kleine bedragen zorgen ervoor dat er heel wat geld per maand opgeslokt wordt.

Kinderen en geldstresss

Ik was een kind met geldstress. Bij mij thuis werd vaak gezegd dat er geen geld was. Als de wasmachine kapot ging was het zorgelijke gezicht van mijn moeder al genoeg voor mij om conclusies te trekken. Ik schikte me daarnaar. Ik vroeg niet om nieuwe kleding, liep door in te kleine schoenen omdat ik zeker dacht te weten dat er geen geld was voor nieuwe schoenen.

Het drukte zwaar op me, ik heb heel wat nachten wakker gelegen. Achteraf denk ik, wat heb ik veel stress gehad en waarom? Als ik erop terug kijk denk ik dat de situatie best mee viel. We aten alleen maar koekjes en brood van de bakker die aan huis kwam. Mijn stiefbroer en zus kregen gewoon nieuwe kleding. We gingen elk jaar op vakantie.

Toch hield ik ook tijdens mijn volwassen leven de stress rondom geld vast ook toen het financieel goed ging.

Mijn financiën in een dal

Later in mijn leven ging ik scheiden, mijn omgeving zei dat het financieel heel zwaar zou worden. Ik zag er vreselijk tegenop en vroeg me af of ik het wel zou redden. Ik maakte me zorgen of ik mijn drie kinderen wel zou kunnen geven wat ze nodig hadden.  

De eerste twee jaar was er financieel niks geregeld dus ik kon geen toeslagen aanvragen en moest het doen met alleen mijn salaris. Ik vond het zo ontzettend spannend, want ik ben verre van een financieel wonder. Als klap op de vuurpijl werd ik ook nog boventallig verklaard.

Nu nog geen drie jaar later heb ik mijn financiën op de rit en kijk ik heel anders tegen geld aan. Ik heb vanaf de eerste dag dat ik gescheiden leefde gespaard en ben me heel bewust wat ik met mijn geld doe.

Mijn geheim

Ik krijg vaak reacties van mijn omgeving; "Jeetje hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Dat jij kan sparen met zo weinig inkomen, dat krijg ik niet voor elkaar!"

Mijn geheim? Ik heb me verdiept in de kracht van geld, veel gelezen, trainingen gevolgd en ben heel praktisch aan de slag gegaan.

Ik wil jou dat ook leren!

Ik ben zo benieuwd wat jij denkt als je het woord geld hoort. Laat het me weten in het reactieveld onder aan de pagina. Wie weet gebruik ik jouw reactie voor mijn volgende blog.

Investeer........ in jezelf!

Ik wil je leren hoe geld voor jou kan werken. En nee je hoeft geen financieel expert te zijn of worden. Ik laat je door middel van filmpjes en opdrachten elke week kleine stappen zetten en je zal zien dat zal zorgen voor een groot resultaat na een paar weken. Je zal zien dat er door deze veranderingen meer rust komt in je gezin.

Ik nodig je uit om mee te doen met mijn challenge "Geld brengt gezinsgeluk."Ik wil dat jij gaat investeren. Investeren in jezelf en jouw gedachten over geld.

6 weken challenge

Ik geef een gratis challenge "Geld brengt gezinsgeluk"

Ik beloof je dat je na mijn training:

-een heel duidelijk overzicht hebt van jouw financien

-heel anders tegen geld aan kijkt

-heel anders tegen jezelf aankijkt

-geld voor je kan laten werken

-je kinderen heel anders met geld leert omgaan

-meer rust hebt in je gezin

-heel bewust kiest wat je met je geld doet

-zal merken dat er geld is als je het nodig hebt

-en dat er geld over is aan het eind van de maand, jammer voor Loesje, leuk voor jou!

Als je je inschrijft voor de gratis training word je toegevoegd aan een exclusieve facebook groep waarin ik je waardevolle tips geef door middel van mijn filmpjes. Ik beloof je dat je veel informatie krijgt, simpele uitdagingen zorgen ervoor dat je stappen gaat nemen waardoor je resultaat merkt. Het leuke van de facebook groep is dat je ook hints en tips krijgt van elkaar!

Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je online te ontmoeten bij de facebook groep.

Wacht niet langer en pak nu je kans!

Zonnige groet Inez

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
>