Dat ene dingetje……. huiswerk!!!

Huiswerk maken en nu?!?

Geeft huiswerk maken in jouw huis ook stress?!?

Hoe kan je je kinderen helpen om door de huiswerk stress heen te komen zonder dat jij alles hoeft te doen?

Het belangrijkste is help ze met het maken van een planning. Print deze lijst uit en geef het aan ze. Maak ze zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van de lijst, een goede motivatie is het vieren van de overwinning zoals genoemd bij punt 10 zorg dat je daar aandacht aan geeft.

Tips voor je begint met leren:

1 Maak een planning

-Kijk wat er per vak moet gebeuren en neem dat in je planning op. Dus niet toets Frans leren, maar splits het op. Bijvoorbeeld maandag Frans paragraaf 2 en 3 van hoofdstuk 4 leren, dinsdag Frans paragraaf 4 en 5 van hoofdstuk 4 leren​.

-Wissel leer en maak werk af in de planning​

2 Ruim je bureau op. Een opgeruimd bureau zorgt voor rust in je hoofd misschien is het te veel gevraagd maar een opgeruimde kamer geeft de meeste rust 😉

3 Doe je mobiel uit of leg hem op een andere plek zodat je niet afgeleid wordt

4 Leg alles klaar wat je nodig hebt

5 Leer niet achter elkaar door! Zet je wekker op een half uur. Als de wekker gaat stop je 10 minuten, ook nu zet je je wekker weer en ga je even wat anders doen. Ga weg bij je bureau drink wat en ontspan en ga na 10 minuten weer verder waar je gebleven was.

6 Zet een raam open zo blijf je helder

7 Zorg voor een vast ritme dus neem een vast moment van de dag om je huiswerk te doen, dat werkt het prettigst

Tips tijdens het leren:

8 Onderstreep belangrijke dingen of maak een uitreksel als je moet leren, zo onthoud je beter. Wat ook heel goed werkt is het maken van een klein spiekbriefje. Dit dwingt je om na te denken over wat het belangrijkste is en hoe je dat zo kort mogelijk opschrijft. Natuurlijk adviseer ik niet om het spiekbriefje te gebruiken:-)

9 Schrijf woordjes over net zo lang tot je ze kent

10 Vier je overwinnning!!! Heb je iets af zet er dan een dikke streep doorheen en trakteer jezelf op een relax moment(als je nog door wil leren zet dan even je wekker en ga na 10 minuten weer aan de slag)

Niet doen:

Leren vlak voor het slapen

Nu ben ik heel benieuwd wat jou stress geeft. Wil je dit laten weten door je reactie op te schrijven onderaan deze pagina in het reactieveld. Dan maak jij kans dat ik jouw onderwerp in mijn blog bespreek.

Ik help je om het beste uit je kind te halen!

Ik bied je het GRATIS e-book aan: 7 tips om het beste uit je kind(eren) te halen inclusief 3 ontspanningsverhalen.

Door deze zeven eenvoudige en krachtige tips zal je al een geweldig verschil opmerken in de energie bij jezelf en jouw kinderen. Door de drie ontspanningsverhalen heb je een krachtige tool in handen om rust te brengen bij jouw kinderen.

Met dit e-book ontdek je:

- De zeven tips voor een gegarandeerd betere sfeer

- Hoe je een negatieve energie kan keren naar positieve energie

- Hoe je zorgt dat jij en jouw kinderen een gezamenlijk doel hebben

- Hoe jij met gemak en heel veel plezier je kind(eren) tot rust kan brengen

- Hoe jij je kinderen uitdaagt hun fantasie te gebruiken

Download nu DIRECT het gratis e-book "7 Tips om het beste uit je kind te halen" nu inclusief drie ontspanningsverhalen. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt het boek in je mail.


About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
>