Brugklastraining

Help!!! Mijn kind gaat naar de brugklas!!!

Is mijn kind wel bestand tegen groepsdruk?

Hoe houdt mijn kind zich staande als jongste van de school?

Een grote stap 

De middelbare school, een grote stap voor kinderen en hun ouders. De basisschool was veilig, je had grip op je kind contacten met andere ouders en kinderen en nu moet je je kind loslaten.

Ik zwaai mijn dochter uit

Ik herinner het me nog goed de eerste keer dat ik mijn dochter uitzwaaide toen zij naar de middelbare school fietste. Haar smalle schouders met daaraan een enorme rugtas met schoolspullen. Ze reed bewust in tegengestelde richting want ze wilde eerst een meisje ophalen dat ze een beetje kende omdat het wel heel spannend was om alleen naar school te fietsen.

En dan de eerste week verhalen, onzekerheden, stress en nieuwe situaties maar ook beginnende vriendschappen een leuke les en een lekkere korte lesdag.

​Mijn tweede dochter naar de middelbare

En nu is het bijna zover…. dochter twee gaat na de zomer naar de middelbare school. Ik voel de spanning weer, is ze wel opgewassen tegen al die grote pubers?

Zelf is ze ook al zenuwachtig, vinden andere kinderen haar wel aardig, zou ze het lokaal wel kunnen vinden?

Wat is er voor jou(w) (kind) spannend aan de middelbare school? Deel het in het reactieveld hieronder en je maakt kans dat ik je reactie verwerk in een volgende blog.

Brugklastraining

Juist voor al deze onzekerheden geeft Maaike al jaren trainingen op basisscholen om kinderen voor te bereiden op de stap naar de middelbare school.

De kinderen die deze trainingen volgen voelen zich zelfverzekerder, ze weten hoe ze kunnen omgaan met groepsdruk.

Vanaf dit jaar gaan we de trainingen ook buiten schooltijd geven, dus grijp je kans!

Wil jij jouw kind goed voorbereid naar de middelbare school laten gaan?

Van 8 naar 1 is een training die jouw kind de life skills leert die het NU nodig heeft. Zelfvertrouwen, om kunnen gaan met groepsdruk, om kunnen gaan met spanning, nieuwe vriendschappen die je onzeker kunnen maken. De moeilijke dingen zijn ook leermomenten, jouw kind krijgt tools om daar mee om te gaan.

Om jouw als ouder/verzorger erbij te houden zijn er 3 contactmomenten, voor, tijdens en na de training. Zodat jij ook de handreikingen krijgt om jouw kind op voor haar spannende momenten te kunnen helpen!

There are some problems with the configuration of the opt-in shortcode

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
>