De beste versie van… MIJ!

De beste versie van....... mij!

Ik hoor je denken wat heeft dat nou met opvoeding en begeleiding van kinderen te maken?

Wie herkent dit:

Mama kan je even….? Mama wil je even….? Mama hoe moet dat….? Mama waar ligt dat…..? En zo nog honderd andere vragen.

Rennen en doorgaan

Ik was constant met de kinderen bezig en vergat mijzelf. Maar dit alles had een hoger doel, want ik deed er alles aan om ze een stevige basis te geven dacht ik…….. Tot ik erachter kwam dat ik een veel leukere mama ben als ik uitgerust ben, weet wat ik zelf wil en aangeef waar ik ruimte voor mijzelf nodig heb.

Tijd voor... mij

Nu maak ik soms een wandeling, ben ik soms een half uur geen vraagbaak omdat ik een boek lees.

Het klinkt zo logisch ieder mens heeft een moment voor zichzelf nodig. Ik dacht heel lang dat dat alleen voor andere gold en dat dat niet in mijn leven paste. Want ja ik heb drie kinderen, ik sta er alleen voor en er moet brood op de plank komen.

Ik vind het soms moeilijk maar ik krijg het ingeweven in mijn leven, de momenten voor mij. Mijn kinderen wennen er ook aan zo langzamerhand.

Leren door proberen

Het is bijzonder om te zien dat mijn kinderen zichzelf prima weten te redden als ik niet direct voor ze klaar sta. Ze vinden zelf oplossingen voor de problemen die ze ervaren en leren daar een hoop van.

Ik zie nu dat ik het te goed wil doen, ik wil mijn kinderen het liefst behoeden voor alle problemen die zij tegenkomen. Maar is het niet zo dat je juist groeit als je problemen oplost? Ik zie nu dat dat de weg naar zelfstandigheid is. En natuurlijk wil ik mijn kinderen graag begeleiden naar een zelfstandig leven.

Begin bij jezelf

Je kan alleen maar het beste uit je kinderen halen als je ook het beste uit jezelf haalt. En dat is hard werken want het betekent dat je:

- eerlijk moet zijn over wat je doet

- kritisch moet zijn over hoe je het doet

- dat je het lef moet hebben om dingen anders te doen

- echt moet luisteren naar wat je kinderen bedoelen(dat is soms anders dan wat ze zeggen)

- durft fouten te maken 

- sorry zegt als er iets mis ging

-blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Ontspannen ochtendritueel

Deze zoektocht leverde mij onder andere een heel ander ochtendritueel op.

Lees volgende week weer mijn blog en kom erachter hoe jij je kinderen de regie geeft over het ochtendritueel zonder dat je ze steeds achter de broek hoeft te zitten.

Nu ben ik heel benieuwd wat de grootste energievreter is bij jou thuis. Wil je dit laten weten door je reactie op te schrijven hieronder in het reactieveld. Dan maak je de kans dat ik jouw onderwerp in mijn blog bespreek.

Ik help je om het beste uit je kind te halen!

Ik bied je het GRATIS e-book aan: 7 tips om het beste uit je kind(eren) te halen inclusief 3 ontspanningsverhalen.

Door deze zeven eenvoudige en krachtige tips zal je al een geweldig verschil opmerken in de energie bij jezelf en jouw kinderen. Door de drie ontspanningsverhalen heb je een krachtige tool in handen om rust te brengen bij jouw kinderen.

Met dit e-book ontdek je:

- De zeven tips voor een gegarandeerd betere sfeer

- Hoe je een negatieve energie kan keren naar een positieve energie

- Hoe je zorgt dat jij en jouw kinderen een gezamenlijk doel hebben

- Hoe jij met gemak en heel veel plezier je kind(eren) tot rust kan brengen

- Hoe jij je kinderen uitdaagt hun fantasie te gebruiken

Download nu DIRECT het gratis e- book"7 Tips om het beste uit je kind te halen" nu inclusief drie ontspanningsverhalen. Vul je naam en e-mail adres in en je ontvangt het boek in je mail.

Ik wens je een zonnige dag

Inez

About the Author Maaike

Toptrainer en auteur. Wil jij je klas weer AAN krijgen? Inzicht in HOE de processen lopen en wat jij daar in kan sturen? Weten HOE je kan sturen?

follow me on:
 • Linda van der lee schreef:

  Een van de grootste “energie vreters” in ons huishouden…..De strijd om het huiswerk maken…..

  • Inez schreef:

   Dank je wel voor je reactie Linda. Wat is dan het grootste punt, dat jij tijd moet vrijmaken om je kinderen uitleg te geven over hun huiswerk, of dat de kinderen(op tijd) hun huiswerk moeten doen? Of allebei;-)
   Zonnige groet Inez

 • >